SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ

Müzik Çalışmaları; dernek bünyesinde oluşturulan “Türk Sanat Müziği Korosu” haftanın belirli günlerinde üyelerin katılımıyla çalışmalarına devam ediyor. Ekip, zaman zaman da konserler veriyor.

Resim ve Sergi Çalışmaları; dernekte bulunan resim atölyesinde, resme ilgi duyan ve becerisi olan dernek üyeleri resim çalışmaları yapıyorlar. Ayrıca bu resimler belirli dönemlerde sergilenerek resim severlerle paylaşılıyor.

Halk Oyunları Çalışmaları; dernekte oluşturulan Halk Oyunları Ekibinin çalışmaları devam ediyor. Yine de bu anlamda da dernek Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek bu çalışmaları uluslar arası alanda gösterime sunmuştur.  2003 yılında Almanya, 2004 yılında ise Hollanda'ya davet edilen Halk Oyunları Ekibi, başarılı bir şekilde oyunlarını sunarak, bu alanda da önemli bir adım atmıştır.

El Becerileri Çalışmaları; dernek üyeleri takı tasarımı, süs eşyaları yapımı gibi çalışmalarını bir arada fikir alışverişi yaparak sürdürmeye devam ediyorlar.

Kişisel Gelişim Toplantıları; dernekte her hafta uzman sağlık çalışanları yönetiminde yapılan bu toplantılar çerçevesinde beyin fırtınaları yapılmakta, böylece üyeler kendilerini rahatça ifade edebilme yeteneği kazanmaktadırlar.

Aile ve Hasta Terapileri; gönüllü uzman ve sağlık personellerinin uyguladıkları bu terapilerle hasta ve ailelere eğitimle birlikte destek verilmekte ve devlet hastanelerinin eksiği kapatılmaya çalışılmaktadır.

Gezi ve Seyahat Programları; dernekte belirlenen programlar çerçevesinde, gezi, seyahat, piknik gibi aktiviteler düzenlenmekte böylece üyelerin hep birlikte bir şeyler yapabilme, dinlenme ve hoşça vakit geçirmeleri sağlanmaktadır.

YAYINLARIMIZ

Dernek kurulduğu ilk günden bugüne kadar değişik alanda bir çok yayın çıkarmış ve bu yayınları tüm toplumla paylaşarak halkın bilgilenmesi ve bilinçlendirilmesine katkı sağlamıştır.

“Şizofrenide Sorular ve Cevaplar” adlı kitapçık bu yayınlardan ilkidir. Kitapçıkta Şizofreniye dair bir çok soruya yanıt veriliyor. Şizofreni ile ilgili genel bilgiler, ilaç tedavisi, aile, psikososyal tedaviler, hastalığın seyri, yasal konular gibi konu başlıkları altında kafalardaki soru işaretleri kaldırılmaya çalışılıyor.

“Şiirler” adlı kitap “şiirlerimizi hayata, dostlarımıza, sevinçlerimize, kaygılarımıza ve umutlarımıza adıyoruz” diyen yazar dernek üyelerinin iç dünyalarını yansıtan kendi şiirlerinden oluşuyor. Bu kitap aracılığıyla insanalar, şizofrenisi olan bireylerin iç dünyalarına biraz daha yakından bakma imkanı bulabilmektedir.

“Oğullarım, Acılarım ve Şizofreni” adlı kitap ise, bir annenin şizofrenisi olan oğluyla yaşadıklarını ve hastalıkla mücadelesini anlatıyor.

“Şizofreni Bülteni”, derneğin sürekli ve periyodik olarak 3 ayda bir yayımlanan yayın organı. Bülten, dernekte süre giden gelişme ve etkinlik bilgileri ile birlikte uzman doktor ve sağlık çalışanlarının yazıları ve üyelerin kendi yazılarını da barındıran akıcı ve zengin bir içeriğe sahip.

“Kaçak Oyunlar” adlı belgesel film ise dernekte ve Türkiye'de bir ilk. “Kaçak Oyunlar”, Haziran 2004'de Şizofreni Dostları Derneğinin, şizofreni hastalarından oluşan halk oyunları ekibinin Hollanda'da davet edildiği bir dans festivalinde yaşadıkları 7 günlük seyahati anlatan bir belgesel film. Film toplumun şizofreni hastalığını tanıması, yanlış bilinenlerin düzeltilmesi, erken belirtiler ve önemi konusunda şizofreni hastalarının deneyimleriyle topluma bilgi aktarılması amacıyla yapılmıştır.